souperWillem1|het souper  

 

Onder het kopje Originele menu's zijn

3 menu's opgenomen die door de hofmaarschalk zijn opgetekend.

De afbeeldingen zijn ter beschikking gesteld door het Koninklijk Huis Archief.

De menu's uit 1821 en 1822 zijn van de hand van hofmaarschalk Graaf W.F. van Reede, het menu uit 1825 is het werk van Graaf J.C. van Bylandt. Onder het kopje Souper 200 jaar Koninkrijk vindt u het souper [plus een buffet] dat speciaal is samengesteld ter gelegenheid van de viering 200 jaar Koninkrijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BEELD: PALEIS HET LOO

 

 

 

 

 

 

 Souper 200 jaar Koninkrijk

Originele menu's

 

 

> home
> naar boven
 NAAR AFBEELDINGEN
U bent bij > souperWillem1|Het souper
Souper 200 jaar Koninkrijk SOUPER | BUFFET

Uit in totaal 10 menu's is een nieuw menu gecomponeerd met een zo groot mogelijke verscheidenheid in gerechten. Omdat de recepten uit die tijd niet meer helemaal aansluiten op onze smaak,  gewichten en maten, worden de recepturen bewerkt zodat ze uitvoeerbaar worden voor onze cateraar.

Er is een uitgebreide versie [bal en souper] en een beknopte versie [buffet].

 

Deze menu's kan u downloaden als pdf door te klikken op de afbeelding.

 

 

 

 home <
naar links<
U bent bij > souperWillem1|Het souper
Originele menu's

menu 1821, 1822 en 1825.

 

 

 

 

HOFMAARSCHALK GRAAF W.F. VAN REEDE

De menu's kan u downloaden als pdf door te klikken op de afbeelding.

 

 

De menu's uit 1821 en 1822 zijn opgesteld onder verantwoordelijkheid van hofmaarschalk Graaf W.F. van Reede, het menu uit 1825 is van de hand van hofmaarschalk Graaf J.C. van Bylandt.

Er wordt naast de gerechten en vermelding van het aantal couverts ook verteld dat de leedige Koppen en Glaazen worden uitgehaald door 2 Jaagers en 4 Lacquaien.

 

 

 

 

Afbeelding 4: recept voor het bakken van Hoeren-drekjes. Zowel de originele tekst als de ‘vertaling’

Recept uit: Aaltje, de volmaakte en zuinige keukenmeid: leerende het braaden, kooken, stooven, inleggen, confyten, droogen, enz., van alle spyzen, die ‘er in eene burgerkeuken worden toebereid, op de zuinigste, gemaklykste en smaaklykste wijze [1803]