souperWillem1|29 maart  

 

Op zaterdag 29 maart 2014 bestond de Nederlandse Grondwet precies

200 jaar. Dat werd gevierd tijdens het Grondwet Festival.

 

Het Grondwet Festival werd feestelijk afgesloten met een Willem I buffet in de Paul Steenbergen foyer van de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

De gerechten waren gebaseerd op de eerder op deze website genoemde originele menu's, afkomstig uit het Koninklijk Huisarchief.

De recepturen zijn bewerkt door Christianne Muusers [www.coquinaria.nl].

Foto's: Joost fotografie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Potage d’orge perlé à la Françiase Gebonden soep met parelgort
Klaare bouillon met geroost brood [Potage de santé] Heldere bouillon met croûtons
Gestorte Aspiques met Marionaise van Hoenders Kip in aspic en groentemacedoine
Haringsalade
Blanquet van Kalfsvleesch Ragout van kalfsvlees met aardappelkroketjes
Filé van Schelvisch à la Maître-d’Hotel Schelvisfilet à la Maître-d’Hotel met gekookte aardappeltjes
Peen en Schorseneer in Pietersyliesaus Worteltjes en schorseneren in peterseliesaus
Kropsla met Eijer Kropsla met kwarteleitjes
Gelée d’Oranges en rubans Sinasappelgelei en Blancmanger
Koude Charlot met Appel en Apricozen Charlotte met abrikozen- en appelbavarois